сабота, 16 јануари 2010

Географија на маленкоста


Синоќа,(15.01.2010)во малата сала на Домот на културата во Струмица, беше промовирана збирката раскази ГЕОГРАФИЈА НА МАЛЕНКОСТА од Ацо Гогов. Ова е прв книжевен обид на Гогов ставен на хартија.Книгата претставува збирка од четириесет суперкратки раскази, поделени во четири циклуси. За уметничкото мајсторство на Гогов, свои рецензии напишале Никола Маџиров и Јасна Котеска, а пред љубителите на пишаниот збор, своја рецензија прочита Трајче Бјадов. Делови од книгата читаше младиот поет Митко Гогов.

Нема коментари: