среда, 3 септември 2008

ОД СЕМИНАРОТ ВО ШТИП

На 28. 08. во Штип, во ОУ„Гоце Делчев“ се одржа семинар за наставниците од општините- Штип, Струмица, Радовиш и Свети Николе, кои предаваат Македонски Јазик, Ликовно, Музичко, Физичко, Географија и Информатика, на кој се информираа за новите наставни планови и програмата за шесто одделение, во организација на Бирото за развој на образованието. Семинарот за македонистите го водеше советничката Нада Николовска. Откако не информира за промените и ни спомна за новиот начин на вреднување на наставниците(преку тестови на учениците, по случаен избор на паралелка), се премина кон изготвување на месечен план по групи. Атмосферата за работа беше тешка...беше многу жешко и спарно, главата ми паѓаше (ми се спиеше бидејќи до доцна во ноќта бев на блогот, а станав рано), а организаторот не не удостои ни со едно кафе. На заминување, со колегите од „Видое Подгорец“ седнавме на кафе во еден штипски кафиќ.

Од семинарот- Нада Николовска

Од семинарот

Работа во групи

ОД СЕМИНАРОТ ВО ШТИП- на заминување

ОД СЕМИНАРОТ ВО ШТИП- колешката од Свети Николе

ОД СЕМИНАРОТ ВО ШТИП- на кафе колегите

ОД СЕМИНАРОТ ВО ШТИП- на кафе колегите

ОД СЕМИНАРОТ ВО ШТИП- на кафе колегите

ОД СЕМИНАРОТ ВО ШТИП- на кафе

ОД СЕМИНАРОТ ВО ШТИП