петок, 8 октомври 2010

Новите членови на Детската организација

Денес, првачињата од ПОУ „ Даме Груев “  во Костурино, станаа членови на Детската организација. По тој повод, нивните другарчиња од шесто одделение направија приредба, а потоа со нив и заиграа, со што симболично ги примија во своите редови.
 

Потоа полагаа свечена заклетва, со што и официјално станаа членови на Детската организација.

Потоа нивните другарчиња на реверите им ставија беџови и маркици, а ги добија и своите пасоши.


Денес, немаше посреќна од нивната учителка, во потполна смисла на зборот, колешката - Вера Френкова.