сабота, 12 јуни 2010

Полуматурска под отворено небо

Годинава, за прв пат, полуматурската забава ја направивме под отворено небо, на зелениот тревник во Панорама во Мокрино, во стилот на Големиот Гетсби.


Амбиентот беше неповторлив... Веќе три години таму, во Панорама, ги правиме полуматурските забави, но секогаш внатре, во сала. На почетокот децата не беа баш восхитени од идејата... повеќе девојчињата, заради штиклите


Додека се’ уште не беше стемнето,  децата го искористија времето за меѓусебно фотографирање и заеднички фотографии, кои ќе ги потсеќаат на таа последна заедничка ноќ.

За музиката се погрижија членовите на групата 4+, кои заслужија чиста 5.

На почетокот девојчињата играа со штикли и внимаваа на својот изглед, на шминките...


Но како одминуваше времето, а атмосферата се вжештуваше, благодарение на одличните 4+, некои од нив ги фрлија штиклите и како самовили заиграа боси по меката трева.
Голема заслуга за добрата организација има и колегата Ратко, кој се погрижи вечерта да помине во најдобар ред, а кого главата го болеше четири години со генерацијата палавковци од Куклиш.

четврток, 10 јуни 2010

Моите костуранчиња

Заврши уште една учебна година... помина многу брзо, но не верувам дека и за децата беше брзо.

вторник, 8 јуни 2010

Средба со „Ѕверот“

Интересни се познанствата од интернетот... разговараш со некого и врз основа на неговите текстови создаваш слика за него, без да имаш претстава како изгледа. Можеби сликата за надворешниот изглед не се поклопува со онаа замислената, но сликата за неговата духовност е таа. Денес ми се јави Ѕверот... а го очекував вчера. Подоцна сфатив зашто го одменил денот.


Во Вељуса денови за посета биле вторник, четврток, сабота и недела, а тој човек со прекрасна душа, своите батерии ги полни токму таму, во „рајот на земјата“, кој му носи смирение на душата за цела година, како што самиот рече.

Под тремот на црквата го испивме кафето што ни го свари една монахиња од сестринството, разменивме по некоја реченица, уживајќи во амбиентот. Овој манастир има чудесна моќ... тоа секој што го посетил манастирот го рекол.