недела, 17 октомври 2010

Јаким Неделков - нов лидер на СОНК

Јаким Неделков, наставникот по Техничко образование во ЦОУ „ Драга Стојанова “ во с. Ракотинци и лидер на СОНК во Општина Кисела Вода, ја доби довербата на огромно мнозинство од делегатите на V Конгрес на СОНК, кој денес (17. 10 . 2010 г. ) се одржа во една од салите на спортската сала Борис Трајковски во Скопје.Негов противкандидат беше Веле Ѓорѓијоски, професор по одделенска настава во ООУ „ Гоце Делчев “ - Прилеп.
Од лидерската позиција, на свое барање, поради лични причини, се збогува харизматичниот Дојчин Цветановски, со чие лидерство се врзани најсветлите моменти на овој синдикат и многу болни прашања почнаа да се решаваат.