недела, 24 мај 2009

ЗЕМЈОТРЕС

Синоќа, околу 1.25 струмичани беа вознемирени од краткотраен, но доволно силен земјотрес, за да се почувствува и вознемири. Денес околу 16. 33 повторно се тресеше земјата, првиот пат вертикално, како и синоќа, за да по 3 минути се повтори хоризонтално.
Нешто подоцна затресе посилно и подолготрајно...беше страшно, а се почувствувало и во Скопје. Епицентарот е некаде кај Валандово,во близина на селото Башибос, или 72км. североисточно од Солун, на 2км. длабочина.