понеделник, 31 јануари 2011

Новото милениче

Денес, најмалите, првачињата во Костурино добија како подарок од својата учителка папагалче. На радоста и‘ немаше крај.

Папагалчето немало име, па мораше да му се одбере некое, а било женско.

На крајот, решија папагалчето да го викаат Аника.