петок, 9 октомври 2009

ЕСЕНСКА ПРОШЕТКА


Кога утрово стигнавме во училишниот двор, децата, со полни ќесиња, веќе беа собрани во училишниот двор и нестрпливо не чекаа, зашто бевме договорени дека ќе одиме на прошетка. Овој 9. октомври се погоди сончев, како создаден за излет во природа.Пријателски поздрав од еден локален жител.

Селската Корија, во непосредна близина на селското игралиште, е местото каде што по традиција ги реализираме нашите прошетки.

Осмоодделенци позираат...


Моите манекенки.

Двајцата имењаци од шесто.


Богата трпеза или импровизирана софра.Седмоодделенки.

НОВИТЕ ЧЛЕНОВИ НА ДЕТСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА


Денес, децата од прво одделение имаа посебна причина да се радуваат... станаа членови на Детската организација, нешто слично како што ние на 29.11. станувавме пионери. На сликиве се децата од Костурино, а друштво им прават неколку девојчиња од петто одделение.Со своите првачиња се сликаше и нивната наставничка Вера Френкова.


Нека им е честито на малите првачиња... посакувам учењето да им биде забавно како игра.