петок, 26 јуни 2009

26.06.2009 - Костурино
Денес, во вонредни околности,(во училишниот двор), децата во Костурино ги добија своите свидетелства, за завршената учебна 2008/09 година, бидејќи училиштето се реновира. Се работи за проект финансиран од страна на Министерството за образование, а работите се веќе во тек. Дел од прозорците се веќе променети, а ќе се работи и на промена на патосот. Место по старите даски, децата од септември, (во Куклиш и Костурино), ќе газат по плочки од линолеум.