сабота, 16 јануари 2010

Географија на маленкоста


Синоќа,(15.01.2010)во малата сала на Домот на културата во Струмица, беше промовирана збирката раскази ГЕОГРАФИЈА НА МАЛЕНКОСТА од Ацо Гогов. Ова е прв книжевен обид на Гогов ставен на хартија.Книгата претставува збирка од четириесет суперкратки раскази, поделени во четири циклуси. За уметничкото мајсторство на Гогов, свои рецензии напишале Никола Маџиров и Јасна Котеска, а пред љубителите на пишаниот збор, своја рецензија прочита Трајче Бјадов. Делови од книгата читаше младиот поет Митко Гогов.

петок, 15 јануари 2010

Претставување на Пандев пред новинарите

Со мало задоцнување го ставам клипот од претставувањето на Пандев пред новинарите, како нов играч, нова ѕвезда на Интер.А еве и мало потсетување што значеше тој за Лацио: