вторник, 15 јуни 2010

На базенот на СИРИУС

На овие тропски горештини, што ја зафатија Македонија, кога не е препорачлива употребата на кофеин и разладување со пиво, најдобар начин да се освежите е да заминете на базен. Младите струмичани деновиве имаат можност да се разладат покрај базенот на хотелот Сириус и да уживаат во прекрасната околина.
За безбедноста на пливачите во базенот, се грижи професорот Ратко Кршков, кој поседува и лиценца за спасител.
Денес, по напорната работа, со моите колешки, решивме да се освежиме на базенот.

Околината на базенот е прекрасна и нуди уживање за сите сетила. Додека слушате прекрасна музика и се разладувате со ладен пијалок, безалкохолен - се разбира, можете да го почувствувате мирисот од разнобојните цвеќиња и да ги одмарате очите во глетката пред себе.

Оваа рајска убавина не би била она што е, ако не се тука и рајските птици - пауните, кои спас најдоа под сенките на дрвјата.