вторник, 16 февруари 2010

11. МЕЃУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА АФОРИЗАМ И КАРИКАТУРА - СТРУМИЦА 2010


Вечерва, во фоајето на ЦКИ Антон Панов во Струмица, свечено беа доделени наградите од 11. Меѓународен фестивал на афоризам и карикатура Струмица 2010, што традиционално се одржува како пропратна манифестација на Струмичкиот карневал.
Меѓу наградените за афоризам се најдоа - Атанас Крлевски (Македонија) - бронзена плакета; Димитар Атанасов (Бугарија) - сребрена плакета и Стеван Којиќ (Србија) - златна плакета.Наградите за карикатура ги добија - Румен Драгостинов (Бугарија) - златна плакета;Михаил Златковски (Русија) - сребрена плакета и Спиро Џајков (Македонија) - бронзена плакета, додека Валери Александров (Бугарија) ја доби наградата на ОО Струмички карневал.