сабота, 31 јануари 2009

ЦАРЕВАТА НОВА ОБЛЕКА
Вечерва, со почеток во 17 часот, во салата на Домот на АРМ, се одржа претставата за деца „ Царевата нова облека“. На сцената ги видовме членовите на драмската секција на Домот за деца и млади „ Благој Јанков - Мучето“ - Струмица, а режијата и беше доверена на младата актерка Јасмина Вучкова. Радува податокот дека салата беше исполнета до последното место, а и фактот дека љубовта кон театарот и актерството, преку вакви проекти, се негува меѓу помладите. Честитки за младите актери за нивната сценска игра и за ентузијазмот на режисерката - Јасмина Вучкова.