вторник, 26 октомври 2010

Средба со Борче Начев

Денес, само што излегов од таксито, на влегување во училиштето, го видов главниот јунак од Сенки, на Милчо Манчевски, Борче Начев, инаку - гордост на куклишани... роден куклишанец, а и буквите ги научил во нашите простории.

Беше дојден да понуди детска претстава, во која и самиот игра, а јас, неговото присуство го искористив да го сликам и да се сликам со него.