понеделник, 20 април 2009

IN MEMORIAM

Денес, на градските гробишта во Струмица, беа погребани посмртните останки на познатиот струмички сликар Гоцков Стојче. Случајот сакаше овој сликар со посебна дарба да почине на најголемиот христијански празник Велигден.
Нека му е вечна слава.