сабота, 14 март 2009

ОПЕЛ ВЕКТРА


Денес, 14.3. 2009 г. од страна на Владата на РМ е прогласен за Ден на дрвото, по иницијатива на познатиот баритон од светски глас, Борис Трајанов и Љупчо Бубо Каров. Идејата – секоја година да се засадуваат по два милиона дрвца е благородна и за поздравување. Но, наместо да ви ја документирам радоста со која децата ги садеа дрвцата, ќе морам да ви раскажам низ слики за еден немил настан...

Утрово, (околу 3 часот), непознато лице со потекло од едно радовишко село, со голема брзина удрило со украденото возило ОПЕЛ ВЕКТРА во оградниот ѕид на подрачното училиште во Костурино, во делот на спортското игралиште.

Како што рече еден локален жител- Ѓаволот го натерал да дигне глава од радовишко, да оди дури во Николиќ, да му ја украде колата на човекот и да го урне овде ѕидот... а сега е во кома. Да си седел мирен, ова немало да се случи.

Токму на ова место, секое утро ние ја паркираме колата...