вторник, 26 јануари 2010

Дрварникот


Една стара зградичка, која некогаш била затвор...ја изградиле веројатно Турците, а ја користеле и српските џандари, сега ни служи како помошна просторија, каде ги чуваме дрвата за огрев. Зградата иако дотраена, на неа се извршени некои интервенции (варосување), сепак не служи, но за да направиме нешто поарно, мора да се сруши, а локалното население се противи... емотивно се врзани за оваа зграда. Тука биле мачени и претепувани нивните предци во минатото.