петок, 26 август 2011

Од семинарот за новата наставна програма за шесто одделение (деветтолетка)

На 22.08.2011. год. во ООУ„ Ванчо Прке“ во Штип, се одржа семинар, на кој наставниците од источниот регион, кои од први септември ќе предаваат Македонски јазик во шестите одделенија (деветтолетка), беа информирани за измените и новата наставна програма.
Со новата наставна програма не’ запозна м-р Блага Панева, моја колешка од факултетот, инаку советничка по Македонски јазик за средните училишта, а во случајов се појави како припомош за основните, на местото од Нада Николовска. Советничката не беше прв пат со нас... таа го водеше и семинарот во Кавадарци и одлично се снајде и покрај пеколните горештини. Беше отворена за дијалог и за дискусии за јазични теми, кои не беа во врска со семинарот, а за кои пројавија интерес дел од колегите. Создаде работна атмосфера и успеа да ги активира и мотивира колегите, кои се уште се во „лер“ поради пеколните горештини.